Genel

Davetiye Tasarımı

Düğünler için çok önemli olan davetiyelerin özel olarak hazırlanmasını isteyen çiftler davetiye tasarımı yaptırmaya yöneliyorlar. Düğün davetiyelerini kişiselleştirmek ya da düğün temaları ile davetiyelerini birebir uyumlu yapmak isteyen çiftlerin tercihi olan bu seçenekte eğer davetiyeler sıfırdan tasarlanırsa ödenecek rakam oldukça fazla olabiliyor. Ancak çiftlerin seçenekleri burada bitmiyor. Diğerlerinden farklı birer davetiye isteyen çiftler, davetiyelerinin genel görünümünü hazır davetiye örneklerinden seçtikten sonra üzerindeki ayrıntılar ile oynayarak çok farklı görünümler elde edebiliyorlar. Ayrıca artık her tema için hazır davetiye modelleri bulunduğundan, bazen çiftler tasarım bir davetiye fikri ile yola çıkıp sonrasında hazır davetiyelerden kendilerine çok uyduğunu düşündükleri bir tanesinde de karar kılabiliyorlar.

Davetiye Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Ayrıntılar

 Davetiye tasarımı özellikle ayrıntılara dikkat eden çiftlerin çok üstüne düştüğü olaylardan biri. Eğer çiftler hazır davetiyelerde istediklerini bulamazlarsa özel tasarım davetiyelere yöneliyorlar. Ancak kulağa kolay gibi gelse de davetiye tasarımı sırasında birçok ayrıntı ile uğraşmak zorunda kalıyorlar. Bunlardan en çok zorlandıkları da renk ve desen seçimi. Çiftler özel tasarım davetiyeleri için renk ya da desen seçerken düğünün genel havasına değil, o an hoşlarına giden ayrıntılara ağırlık veriyorlar. Oysa konu davetiye tasarımı olduğunda dikkat edilmesi gereken detayların başında renkler geliyor. Davetiye için seçilen renklerin düğünün genel teması dışında mevsime ve düğünün yapılacağı yere de uygun olması gerekiyor.

Davetiye Tasarımı İçin İstenen Fiyatlar

Davetiye tasarımı fiyatları firmadan firmaya değişiklik göstermekle birlikte genelde istenen detay arttıkça fiyat da yükselmektedir. Bilgisayar ortamında yapılması kolay küçük detaylar davetiyeyi çok daha uygun fiyatlı hale getirirken el emeği gerektiren detaylar için tek davetiye fiyatı dahi çok yüksek rakamlara gelebilir. Bu yüzden davetiye tasarımları sırasında eğer istenen uygun fiyatlı ve aynı zamanda şık bir davetiye oluşturmaksa, elde yapılan parçalardan uzak durmak gerekli. Aynı şekilde davetiye aksesuarları da davetiye fiyatını az da olsa yükseltecektir. Bu yüzden aksesuarı yaygın olanlardan seçmek daha akıllıca ve ekonomik bir hareket olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Sünnet Davetiye Fiyatları başlıklı makalemizde Sünnet Davetiye Fiyatları hakkında bilgiler verilmektedir.

İlgili gönderiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir